- ADElier nu este despre a-i învăța pe copii “arhitectură” ci despre a-i învăța să gândească creativ rezolvarea provocarilor, este despre a-și folosi abilitățile vizuale in procesul de gândire. Un alt mesaj important transmis in cadrul atelierelor este despre importanța procesului in toate acțiunile pe care le facem, importanța pașilor până la obținerea rezultatului final, anticiparea și vizualizarea acestora, organizarea si planificarea fiind incă doua aspecte importante in tot acest proces.
Atelierele sunt gandite din punct de vedere al structurii in module, fiecare modul are o tema ce ajunge sa fie inteleasa printr-o serie de ateliere ce combina lucrul efectiv in atelier, fapt ce ajuta la dezvoltarea abilitatilor creative, mersul la muzeu prin potentialul fantastic de a dezvolta capacitatea de a obseva si analiza si expeditiile in aer liber, ce sustine orientarea, observarea si activarea tuturor simturilor. Toate aceste interactiuni sunt invaluite si traduse direct proportional cu puterea copiilor de intelegere a anumitor aspecte legate de arhitectura si mediul construit, sunt aduse la nivelul si capacitatea lui de a percepe anumite aspecte legate de tot ceea ce inseamna a locui.
- In tot acest demers, am înțeles cât este de important pentru copii să fie conectați la mediul construit, să-l vadă, să-l simtă, să-l cunoască, să interacționeze cu acesta, să le păstrăm activă curiozitatea despre tot ceea ce ii inconjoară. Iar in ceea ce privește mediul construit, mizăm cu putere pe educația pentru patrimoniu ca factor esențial in definirea clară a originilor, resurse decisive de identitate. Foarte multe ateliere se intampla in spatiul construit si in muzeu unde observam si analizam lucrurile dincolo de aparente.
- Este o initiativa personala, nascuta din convingerea ca educatia face diferenta. In 2018 si 2019 am participat cu proiectul in cadrul evenimentelor StretDelivery Craiova, impactul si interactiunea cu un numar atat de mare de oameni ce apartin comunitatii locale au fost incurajatoare pentru initiativa in care credem cu atata putere, educatia in arhitectura.
Am activat si ateliere pe care le am dus intr-o zona foarte speciala, in care activitatile se intalmpla in echipe formate din copil si unul sau ambii parinti, interactiunile sunt fabuloase, rezultatele uimitoarele , impactul emotional asupra participantilor de nemasurat.
- ADElier de arhitectură este un proiect ce își propune să contribuie la conturarea unei mase critice in ceea ce privește educația de arhitectură sub foarte multele ei aspecte, conștientizând impactul pe care aceasta il are pentru azi si pentru maine.